Din sikkerhed er vigtig

For os i Salling Group er det vigtigt, at du som kunde kan stole på os og de produkter, vi sælger i vores butikker. Du skal kunne føle dig helt tryg ved, at kvaliteten, hygiejnen og sikkerheden er i top.

Fødevaresikkerhed

Vi går aldrig på kompromis med fødevaresikkerheden. Vi følger nøje de gældende love og regler fra EU og Fødevarestyrelsen, som er basis for vores arbejde med fødevaresikkerhed.

Koncernens interne kvalitetsafdeling

Vores interne fødevarekontrol gennemføres af vores kvalitetsafdeling, som hver dag er i tæt kontakt med vores butikker, indkøbsafdelinger og myndighederne. Kvalitetsafdelingen består af specialister, som har en uddannelsesmæssig baggrund inden for fødevarer.

Det er kvalitetsafdelingens vigtigste opgave at sikre, at de love, som er fastsat af Fødevarestyrelsen, bliver overholdt. Derfor gør vi meget ud af at træne og vejlede medarbejdere om fødevaresikkerhed, så medarbejderne har den nødvendige viden om hygiejne og de rette kvalifikationer til at håndtere fødevarer. Kvalitetsafdelingen sætter også rammerne for udvikling og forbedring af procedurer og rutiner, som vedrører fødevaresikkerhed og risikostyring.

Samarbejde inden for detailbranchen

Salling Group deltager i Branchekode for supermarkeder, der er et samarbejde med detailhandlere på tværs af hele branchen og er vurderet af Fødevarestyrelsen. Samarbejdet sikrer vidensdeling, så detailbranchen generelt opretholder et højt fødevaresikkerhedsniveau.

Tilbagekaldelse og tilbagetrækninger 

Vi gør alt for at sikre, at alle varer, vi sælger, er sikre og ansvarlige. Men hvis det bliver nødvendigt at tilbagekalde en vare, har vi en helt fast og effektiv procedure, så vi sikrer hurtig handling fra hovedkontor og lager til butikker.

Hvis en vare, der sælges i vores butikker eller online, mistænkes for at udgøre en sundhedsrisiko, kontakter vi straks den relevante myndighed, fjerner varen fra vores hylder og udsender en pressemeddelelse med detaljerede oplysninger om tilbagekaldelse til de store nyhedsbureauer.
Opdages der er et mindre alvorligt kvalitetsproblem med en af vores varer, informerer vi de relevante parter og trækker det pågældende parti tilbage fra vores lager og butikker.

Hygiejnepolitik

Hygiejne er højt prioriteret i Salling Group. Vi holder derfor fast i, at alle medarbejdere, der producerer mad i vores butikker, skal have et hygiejnebevis – også selvom det ikke længere er et lovkrav.  

Laboratoriekontrol

For at sikre en høj standard for fødevaresikkerheden, tager vi mange forholdsregler, når vi håndterer og arbejder med fødevarer. Det betyder blandt andet, at vi kræver høje produktionsstandarder fra vores leverandører, og vi foretager en lang række produkttests for at sikre vores kunders sikkerhed. Ved brug af laboratoriekontrol laver vi mikrobiologiske og kemiske tests for at dokumentere pålideligheden og kvaliteten af vores produkter.

Pesticidkontrol 

Pesticider anvendes i landbruget og kan være skadelige for både mennesker og miljø. Derfor bliver vores frugt og grøntsager testet for pesticidrester og mikrobiologi på et uafhængigt laboratorium, før de havner i butikkerne.

Tekstil

I Bilka og føtex sælger vi vores eget brand VRS indenfor tøj, sko, tilbehør og sport, hvor der stilles strenge krav til både kvalitet, sikkerhed, kemi og tekniske parametre.

Disse krav bruges af vores egne designere og indkøbere i udviklingen af produkterne, og efterfølgende stiller vi krav til vores leverandører om at følge disse.

Vi har internationalt anerkendte testbureauer til at teste produkterne efter vores testprogram, så kravene overholdes, og stikprøver sikrer at tekstilvarerne ikke indeholder skadelige stoffer.

Før tøjet ender på bøjlestativet i vores butikker, udfører vi vores egne tests på varen. Her tester vi pasform, farvefasthed, krymp og ændringer ved vask og daglig brug.

Rengøringsartikler og vaskemidler

I vores egne private label serier har vi en række rengøringsartikler og vaskemidler. Via linket kan du finde datablade for de enkelte vask- og rengøringsmidler i Danmark.

Forbrugerdatablade indeholder oplysninger om produkterne indhold.

For flere af produkterne ligger sikkerhedsdatabladet tilgængeligt. Sikkerhedsdatablade indeholder oplysninger om sikkerhed, sundhed og miljømæssige egenskaber. Disse bruges i faglige relationer. Hvis der mangler et sikkerhedsdatablad, bedes du kontakte os her.

Gå til datablade

Smiley-ordning

Siden 2001 har Fødevarestyrelsen givet smileys til alle detailforretninger for at angive, hvor godt virksomhederne overholder fødevarelovgivningen.

Vores mål er altid at kunne fremvise den gladeste smiley, som betyder, at fødevareinspektørerne ikke har haft kommentarer til deres seneste besøg. Smileyrapporterne hænger ved indgangen til vores butikker, så de er synlige for enhver.

Læs mere om smiley-ordningen på www.findsmiley.dk. Her findes alle smileyrapporterne også.

Gå til Smiley

Salling Group A/S

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR: 35 95 47 16

Kontakt

Salling Group hovedkontor 
+45 8778 5000
Telefontid: 08.00 - 16.00
Følg os på LinkedIn