Til kamp mod madspild

Knap 2.200 tons mad smides dagligt ud i Danmark, og i en stor koncern som Salling Group kan madspild, hvor end vi gerne ville, ikke helt undgås. Det er skidt for både klima og økonomi, uanset om det er i hjemmet eller butikken.

I Salling Group har vi ambitiøst mål om at halvere vores madspild inden 2030 og samtidig hjælpe vores kunder med at blive bedre til at undgå madspild.

Mindre madspild er derfor et stort fokus i alle de led af forretningen, som vi selv har kontrol over. Vi er præcise, når vi bestiller varer, vi sætter prisen ned på varer tæt på udløbsdatoen, og vi er omhyggelige med varerne under transporten, så de ikke bliver beskadiget og dermed ikke kan sælges i butikkerne.

Heldigvis har vi et godt samarbejde med FødevareBanken, Wefood (Folkekirkens Nødhjælp) og Stop Spild Lokalt, som henter de usælgelige varer, som stadig kan gøre gavn (se hvem vi i øvrigt også samarbejder med her).

Det og meget andet bidrager til, at vi hvert år har kunnet skære mange tons af vores madspild.

I 2016 var Salling Group også den første detailhandelsvirksomhed i Danmark, som lagde sine madspildstal åbent frem. Og vores madspildsprocent har været faldende siden. I 2015, som er vores baseline, var madspildsprocenten i vores forretning i Danmark 2,81 pct. Den er faldet til 2,36 pct. i 2022. Det tal arbejder vi hver dag på at få endnu længere ned gennem inspiration til kunderne, donationer og en systematiseret indsats. 

Sådan bekæmper vi madspild

  • broed1

    Fra daggammelt brød til nyt brød

  • madspild

    Sådan minimerer vi madspild

Salling Group A/S

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR: 35 95 47 16

Kontakt

Salling Group hovedkontor 
+45 8778 5000
Telefontid: 08.00 - 16.00
Følg os på LinkedIn