Sundhed begynder i butikken

I Salling Group vil vi inspirere og gøre det lettere for vores kunder og medarbejdere at træffe et sundere valg.

Som Danmarks største dagligvarekoncern følger et stort ansvar. Gennem vores sortiment vil vi inspirere og gøre det lettere for vores kunder at træffe et sundere valg. 

Det gør vi ved sikre et stort sortiment af blandt andet Nøglehulsmærkede- og fuldkornsprodukter, en indretning med fokus på frugt og grønt i nye Netto-butikker, skjult tobak og sundhedsfremmende partnerskaber.

Sundhed er ikke kun, hvad vi spiser og drikker. Vi støtter derfor en række initiativer, der bakker op om børn og voksnes fysiske og mentale sundhed.

Vi vil inspirere og gøre det lettere for vores kunder og medarbejdere at træffe et sundere valg.

Kål

Vi vil inspirere til et sundere valg

Vi vil gerne sørge for, at der er endnu flere varer med det statskontrolleret ernæringsmærke, Nøglehullet. Det vil fremover være endnu mere tydeligt for vores kunder at opdage varer med nøglehulsmærket. F.eks. ved at produkter med mærket i føtex og Bilkas tilbudsaviser er samlet, mens der samtidig er en forklaring om, hvad nøglehulsmærket betyder. De tiltag, vi har gjort, er efter dialog og efterspørgsel fra vores kunder, som har ønsket flere varer med det grønne nøglehulsmærke.

Mærket betyder, at det er varer, der indeholder mange fibre og fuldkorn og generelt har et lavere indhold af fedt, umættet fedt, sukker og salt. Foruden nøglehulsmærket vil der løbende komme flere opskrifter på vores sociale medier, hvor der vil være fokus på grønnere retter og inspiration til plantebaseret mad.

Nedenfor kan du se video om nøglehullet og vores inspiration til grønnere retter

Vi gik forrest og gemte tobaksvarer væk fra hylderne

I Salling Group valgte vi som første koncern i dansk detailhandel at gemme cigaretterne væk i alle vores butikker - på tværs af Netto, føtex, Bilka og Salling Stormagasiner i 2018.

Vi fulgte en klar anbefaling fra Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen om at skjule tobakken i detailhandlen – et skridt mod at sikre, at vi i Danmark ser den første røgfri generation i 2030.

Siden Salling Group som de første i 2018 valgte at gemme cigaretterne væk på eget initiativ, er der røget 116 mio. færre cigaretter over disken i føtex, Netto og Bilka. I 2021 blev det lovpligtig for alle udsalgssteder at skjule tobakken.

Vi er medlem af partnerskabet Røgfri Fremtid, der arbejder for, at vi i 2030 har en røgfri generation af unge.

Tobak

Salling Group A/S

Rosbjergvej 33
8220 Brabrand
Denmark

CVR: 35 95 47 16

Kontakt

Salling Group hovedkontor 
+45 8778 5000
Telefontid: 08.00 - 16.00
Følg os på LinkedIn